Közélet

A magyarok több mint 40 százaléka mondta azt, hogy Mészáros Lőrinc haszontalan, tehetségtelen stróman

A megkérdezettek mindössze 10 százaléka tartja Mészáros Lőrincet olyan sikeres üzletembernek, aki nagyrészt saját tehetségének, szorgalmának köszönheti a vagyonát – mutatta ki a Publicus Intézet felmérése, amely a Népszava megbízásából készült.

23 százalék inkább azzal a megállapítással ért egyet, hogy Mészáros javarészt politikai hátszéllel gazdagodott meg, azonban ezzel „hasznos politikai küldetést teljesít, szükség van nemzeti nagytőkére”.

A válaszolók 10 százaléka más hangsúlyokkal, de bizonyos szempontból hasonlóan vélekedik: szerintük zavaró és dühítő a jelenség, ám szükség van a nemzeti nagytőkére.

A legnagyobb csoportot (44 százalék) ugyanakkor azok alkotják, akiknek lesújtó a véleményük Mészáros személyéről és teljesítményéről is: ők úgy ítélik meg, hogy a „Fidesz-kormány lopásainak tehetségtelen haszonélvezője pozitív gazdasági, politikai szerep nélkül, egy stróman”.

Ami a luxusjachtozásról szóló hír fogadtatását illeti, 30 százalék szerint „nincs közünk ahhoz, hogy mit csinál a vagyonával Mészáros Lőrinc”. Ezzel szemben kétszer ennyien (60 százalék) képviselik azt az álláspontot, hogy – mivel Mészáros Lőrinc közpénzből gazdagodott meg – jogos a kiemelt érdeklődés, ami az ügyet kíséri.

A magyar szavazók túlnyomó többsége (77 százalék) szerint nem szabad beletörődnünk abba, hogy a korrupciót a politika természetes részeként mutatják be nekünk. (via nepszava.hu)

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük