Belföld

A Fidesz-kormány, Orbánnal az élen egyre nagyobb tömegben importál migránsokat – Semjénnek is nekiment a Jobbik

A kormány az ázsiai és afrikai migránsmunkások miatt törölné el a munkahelyi orvosi vizsgálatot – írja közleményében a Jobbik-Konzervatívok.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az éj leple alatt nyújtotta be azt a törvényjavaslatot, amely általános jelleggel megszüntetné a kötelező orvosi vizsgálatot a munkahelyeken.

Nyilvánvaló, hogy a Fidesz-kormány, amely Orbánnal az élén eddig azt a hazugságot mantrázta a magyar embereknek, hogy Magyarországra nem engednek be tömegesen vendégmunkásokat, most zöld lámpát adott a gazdasági migránsoknak, akiket egyre nagyobb tömegben importálnak hazánkba a Fidesz-közeli toborzócégek.

Ez gyakorlatilag az elmúlt évtized gazdaságpolitikai kudarcának beismerése, amely hazánkat azzal propagálta a világban, hogy nálunk olcsó a munkaerő.

“Csakhogy a magyar munkavállalók egy jelentős része a lábával szavazott Orbánék ellen, és a jobb megélhetés és a tisztes kereset miatt inkább elhagyta szülőföldjét. Ennek a politikának a csődje miatt került most bajba a kormány, amely uniós pénzek híján most kínai akkumulátorgyáraktól reméli a növekedést, ugyanis szinte már nincs magyar ember, aki ilyen megalázó, alacsony bérekért itthon maradjon”

– írta a párt, mely szerint a mostani jogszabályjavaslat egyértelműen ezen kormányzati törekvések megsegítésének és támogatásának tekinthető, hiszen ezzel a húzással az ázsiai és afrikai migránsmunkások kötelező orvosi vizsgálata is megszűnik.

Ez óriási veszélyt jelent a magyar emberekre nézve, hiszen számos hazánkba érkező migráns hurcolhat be Magyarországra olyan távoli, az európai emberek számára ismeretlen, egzotikus betegségeket, amelyekkel eddig magyar emberek nem, vagy csak utazásaik során találkozhattak.

“Ezért felszólítjuk az Orbán-kormányt, hogy álljon el felelőtlen tervétől, a magyar emberek egészségének veszélyeztetésétől, és vonják vissza a migránsmunkások importját segítő törvényjavaslatot!”

És még tovább megyünk: hagyjanak fel a migránsmunkások tömeges importálásával, inkább tudatos gazdaságpolitikával közelítsék a hazai béreket az európai átlaghoz! Ázsiai migránsmunkások helyett normális béreket! (MTI-OS)

Címlapkép: Facebook

Vélemény, hozzászólás?