Belföld

“A fasizmussal szemben csak a zéró tolerancia lehet a mérce” – üzenték Szanyiék

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) büszke baloldali, s ezért kristálytisztán antifasiszta párt, amely a legszigorúbban elítéli Lázár János és más kormánypárti figurák Horthy Miklóst mentegető, s mi több feldicsérő nyilatkozatait – írta közleményében a Szanyi Tibor neve által fémjelzett politikai tömörülés.

Az ISZOMM közlése szerint a történelmi értékelés világos, mint a nap. Mint írják, az az ember, aki önmagát egyértelműen antiszemitának minősítette, s a legfőbb közjogi funkciója dacára elengedte több, mint félmillió honfitársunk kezét a gázkamrák felé vezető úton, az semmilyen vélt erénye ellenére sem lehet más, mint gyáva hóhérsegéd – fogalmaznak.

Hozzátették: ha a tényeket nem csupán napjaink, de az akkori erkölcsi mércével mérjük, a múlt jóval szigorúbb volt a mánál, hiszen a náci Németországot és csatlósait péppé verték a szövetséges erők. A bántalmazásokkal, sőt gyilkosságokkal szembeni mai norma szintén konkrétan a nulla, azzal a különbséggel, hogy a jelenkori náci-mentegetők jó esetben is csak a börtönbe jutnak. A megvetés azonban mindannyiuknak kijár – zárták közleményüket.

(Címlapkép: ATV)

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük