Belpol

A DK vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Parlamentben a gyermekotthonokban elkövetett szexuális bűncselekmények kivizsgálásra

Határozati javaslatot nyújtottak be a Parlamentben a DK országgyűlési képviselői, amelyben egy, a gyermekekkel szemben elkövetett szexuális visszaéléseket feltáró független vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezik – erről Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese számolt be a Közbeszédnek hétfő reggeli közleményében.

A Demokratikus Koalíció szerint “egy gyerekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmény sem maradhat büntetlenül: belegondolni is szörnyű, hogy az orbáni pedofilhálózat tagjai szabadon garázdálkodhatnak kiskorú gyerekek között”.

Arató leírta, a bizottság feladata a gyermekintézetekben történt, gyerekekkel szembeni visszaélések teljeskörű kivizsgálása, és a korábban napvilágra került ügyek felülvizsgálata. A bizottság munkájába civileket is bevonnának, lehetőséget biztosítanának az áldozatoknak a jelentkezésre, és az állami intézmények mellett az egyházi intézményeket sem hagynának ki, “hiszen csak a pedofilmentegető Balog Zoltán alá 46 óvoda és iskola tartozik”.

Nem engedhetjük meg, hogy a fideszesek a törvény felett álljanak, akiknek mindent szabad: erről szól a szociáldemokrata fordulat, amelyre Dobrev Klára vezetésével készülünk – tette hozzá.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Támogasd a Közbeszédet. Köszönjük szépen!

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.