Belpol

A DK szerint vérlázító, hogy százmilliókért osztogatnak autókat a tankerületi vezetőknek

1,67 milliárd forint értékben kapnak elektromos autókat és töltőberendezéseket a tankerületi központok vezetői. A Klebelsberg Központ ugyanis botrányos módon kikötötte, hogy „a forrásokat nem lehet másra felhasználni”, így az iskolák megsegítésére sem – írta meg a Közbeszédnek Barkóczi Balázs, a DK Árnyékkormányának oktatási árnyékminisztere.

Az Árnyékkormány szerint vérlázító, hogy miközben számos iskola forráshiánnyal küzd, nincs kréta, papír a tantermekben, a tanárok alulfizetettek, az iskolaépületek pedig leromlottak, addig a tankerületi vezetőknek közpénzből elektromos autó jár.

Barkóczi Balázs elmondta, egy szociáldemokrata kormány már azt sem hagyná, hogy az iskolák lepusztuljanak, nemhogy milliárdos ajándékokat osztogasson a fenntartóknak.

Hangsúlyozta, hogy a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azért készül szociáldemokrata fordulatra, hogy ez ne történhessen meg többet. Mi a pedagógusok bérét fogjuk emelni, és átfogó iskolafelújítási programba kezdünk, mert magánkórházak és magániskolák helyett erős állami egészségügyet és oktatást, a milliárdos elit kiszolgálása helyett pedig igazságos Magyarországot akarunk – áll a kiadott közleményben.

Fotó: Facebook

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?