Belpol

A DK Pintér Sándor meghallgatását kezdeményezi a Népjóléti Bizottságban

A Demokratikus Koalíció közleménye szerint el kell számolnia Pintér Sándornak azzal, hogy miért nem működött a felügyelete alá tartozó gyermekvédelmi rendszer, amikor a bicskei gyermekotthon igazgatója a rábízott gyerekeket szexuálisan bántalmazta.

A DK ezért a belügyminiszter meghallgatását kezdeményezi a Demokratikus Koalíció az Országgyűlés Népjóléti Bizottságában.

A Demokratikus Koalíció szerint ki kell söpörni az orbáni pedofilhálózatot a hazai gyermekvédelmi rendszerből, ezért kérdőre fogjuk vonni Orbán Viktor belügyminiszterét: miért nem tudta megvédeni az ártatlan gyerekeket az Orbán-kormány alá tartozó Szociális- és Gyermekvédelmi Főigazgatóság? – tette fel a kérdést sajtótájékoztatóján Varga Zoltán, az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának elnöke, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője.

Varga arra is kíváncsi, hogy miért nem alkalmazták az ilyen esetekre kidolgozott szakmai módszereket, eljárásokat? Miért nem működött a jelzőrendszer?

“A Demokratikus Koalíció nem fogja hagyni, hogy Magyarország a fideszes pedofilok vadászterülete legyen! Meg fogjuk védeni a gyerekeinket és unokáinkat, akármilyen magas kormányzati szintről is működtetik az orbáni pedofilhálózatot” – tájékoztatta a párt Közbeszédet.

Címlapkép: Pintér Sándor. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük