Belpol

A DK Orbán elleni vagyonnyilatkozati eljárásáról és az MTVA fizetéseiről szóló tájékoztatójukat is cenzúrázta az MTI

A DK szombaton arról tartott sajttájékoztatót, hogy vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeznek a hatvanpusztai Orbán-kastély miatt a miniszterelnök ellen, vasárnap pedig arról, hogy mennyit keresnek az MTVA vezetői és arcai, amit egy MTVA elleni adatigénylési perből tudnak meg. Az MTI egyik eseményről sem számolt be – tájékoztatta a Közbeszédet a Demokratikus Koalíció sajtóosztálya.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a közpénzből működő MTI pártállami módszerekkel cenzúrázza a legnagyobb ellenzéki pártot. Mind a kormány, mind az MTI, mind az MTVA olyan adófizetői forintokból működnek, amelyben ott vannak a kormányváltást akarók, többek között a DK-sok adóbefizetései is – közölték.

Hangsúlyozták, amikor a legnagyobb ellenzéki pártot cenzúrázzák, akkor őket veszik semmibe. Ez is bizonyítja, hogy a Fidesz csak a milliárdos elitet képviseli, a gürcölő milliók pedig azt sem tudhatják meg, hogy hogyan lopja meg őket az Orbán-rendszer, mert eltitkolják előlük – jelentették ki.

Megerősítették, a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, közpénzen folytatott pártpropaganda helyett közszolgálatiságot, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk – írják a lapunknak küldött közleményben.

Fotó: Kálmán Olga/Facebook

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?