Belpol

A DK nem hagyja annyiban, hogy Orbánék kínai rendőröket akarnak Magyarországon bevetni

Kínai rendőrök magyarországi bevetéséről kötött megállapodást az Orbán-kormány, amely súlyosan sérti Magyarország szuverenitását. Ezért most bizonyíthat az ellenzéki pártok, a szabad média és a civilek vegzálására felállított szervezet: a Szuverenitásvédelmi Hivatalhoz fordulunk, hogy vizsgálja ki, mit keresnek egy idegen ország rendőrei a magyar utcákon – tájékoztatta közleményében Mustó Géza, a DK árnyék-belügyminisztere a Közbeszédet.

Az Árnyékkormány szerint semmi keresnivalójuk a kínai kommunista diktatúra rendőreinek Magyarországon, mert ez súlyosan sérti a magyar állam függetlenségét, és komoly nemzetbiztonsági kockázatot hordoz.

“Nem csoda, hogy az Orbán-kormány titokban tartja, hogy milyen felhatalmazása, intézkedési jogköre lesz a kínai rendőröknek. Továbbá azt sem tudni, hogy önállóan is eljárhatnak-e a Kínai Népköztársaság rendőrei, illetve meddig tart majd a közös járőrszolgálat. Ha tehát bármit is ér a keleti diktatúrák módszereit másoló Orbán-rendszer Szuverenitásvédelmi Hivatala, akkor az Árnyékkormány bejelentésére ki kell vizsgálnia a kínai rendőrök hazai bevetését”

– tette hozzá Mustó.

A DK-s politikus kiemelte, ha nem cselekszenek, azzal csak azt bizonyítják, hogy az Orbán-kormány külföldi diktatúrák segítségével épít belföldi diktatúrát.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Ben/MTI/MTVA

Kövessen bennünket a Facebookon is!

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük