Belföld

A DK lerántotta a leplet Orbánék egészségügyi politikájáról – nagyon durva, amit a kórházakkal művelnek!

Újabb 12 kórház zárt be egyes osztályokat, miután nem tudták biztosítani a betegek ellátását. Ezzel eddig csak idén 32 intézmény jelentett be hosszabb-rövidebb időre leállást – tájékoztatta a Közbeszédet dr. László Imre, a DK XI. kerület polgármestere, a DK egészségügyi szakpolitikusa, volt kórházigazgató.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány tudatosan tereli a betegeket a magánegészségügybe, hogy újabb százezer forintokat csikarjanak ki belőlük az orbáni infláció és a megszorítások mellett.

A politikus lapunkkal közölte: Orbán már a magyarok egészségét sodorja veszélybe a saját oligarcháinak való kedvezéssel, hiszen sokaknak nincs pénze a méregdrága magánellátásra, vagy módja 130 kilométert utazni a következő kórházig.

Pártja álláspontját László Imre úgy ismertette, hogy a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány felkészült a szociáldemokrata fordulatra a kormányváltás után, hogy többet ne fordulhasson elő ilyen: mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, magánkórházak és magániskolák helyett erős állami egészségügyet és oktatást, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarnak.

Címlapkép: László Imre/Facebook

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük