Belpol

A DK feljelentést tesz a tömeges kórházi fertőzések eltussolása miatt

Pintér Sándor belügyminiszter és a fideszes képviselők gyáván megfutamodtak az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának mai, rendkívüli ülése elől, amit Varga Zoltán a bizottság elnökeként azért hívott össze, hogy magyarázatot kapjunk az állami kórházakban tomboló, több ezer beteg halálához vezető higiéniai válságra – tájékoztatta a Közbeszédet Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője, az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának elnöke.

A politikus közölte, mivel sajtóhírek szerint szervezetten titkolták el a kórházi fertőzéseket, a Demokratikus Koalíció hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz a rendőrségen.

A Demokratikus Koalíció szerint az állami kórházakban tomboló higiéniai válságért és a kórházi fertőzésekben elhunyt betegek haláláért kizárólag az Orbán-kormány a felelős. A súlyos kormányzati megszorítások miatt már az alapvető tisztasági intézkedésekre sem adnak elég pénzt az állami kórházaknak – írták.

Varga kiemelte, nincs pénz tisztítószerekre, a műtők fertőtlenítésére, sőt rendszeres rovar- és patkányirtásra sem az egészségügyben.

A DK-s politikus hangsúlyozta: “a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azonban szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után, hogy a milliárdos elitnek épülő magánkórházak helyett erős állami egészségügy és tiszta kórházak működjenek hazánkban, a magyar betegek pedig fertőzésveszély nélkül gyógyulhassanak.”

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük