Belföld

A DK az összes akkugyár mellé zajmérőt szereltetne

Tudják, milyen az, ha a házuk mellett egy hatalmas gyár dübörög egész éjszaka, erős, zavaros hangokat kiadva? Az iváncsaiaknak már évek óta ezzel kell együttélniük, köszönhetően a kormány és az iváncsai fideszes polgármester akkumulátorgyárak iránti rajongásának – hívták fel a figyelmet vasárnapi sajtótájékoztatójukon a Demokratikus Koalíció politikusai, Kocsis-Cake Olivio környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminiszter, valamint Szabó Zsolt, Dunaújváros DK-s alpolgármestere.

Mint azt elmondták, a helyzet ráadásul nappal sem sokkal jobb, a zajszennyezés akkor is jóval nagyobb a megengedettnél.

A Demokratikus Koalíció szerint az országban működő összes akkugyárat át kell vizsgálni, és zajmérőt kell melléjük felszerelni. Ahogy arra már többször is felhívtuk a figyelmet: az iváncsai gyárral kapcsolatban is számtalan probléma lépett fel: több munkahelyi baleset is történt, vendégmunkások tömegei érkeznek a településre, a lakóknak pedig a légszennyezéssel, és az állandó zajjal kell nap mint nap együttélniük – közölték.

Hozzátették: ezért készül a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra a kormányváltás után: nem akarunk többet olyan országban élni, ahol a multicégek kiszolgálása mindenben előnyt élvez a magyar emberek jólétével szemben. Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, magánkórházak és magániskolák helyett erős állami egészségügyet és oktatást, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk – fogalmaztak a DK politikusai.

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük