Belpol

A csepeli ellenzék jelenlegi képviselői elhatárolódnak az ATV-ben Ábel Attila alpolgármestertől elhangzottaktól

Dr. Dukán András Ferenc, a Momentum csepeli polgármester-jelöltje a Facebookon határolódott el Ábel Attila alpolgármestertől, mivel Ábel az az ATV-ben azt mondta az egyik csepeli gimnáziumra kikerülő Orbán idézetről: „Ha Kossuth, Petőfi, Arany idézetek lehetnek az iskolákban, ha idézhetnek Szent Istvántól, akkor Orbántól ugyanúgy lehet”; és mert a Fidesz bénítja a kerület működését – írja szerkesztőségünknek Varsányi Áron, a Momentum szóvivője.

„Ne feledjük, a polgármester tavaly év elején elveszítette a többségét a testületben, de azóta sem működik együtt a képviselőkkel, hanem a gyűlöletet szítja Csepelen. A költségvetésről az ellenzék polgármesterjelöltjeként és a Pénzügyi Bizottság elnökeként kezdeményeztem többszöri egyeztetést. Sajnos se a Borbély-féle, se a Németh-féle Fidesz nem volt nyitott a közös munkára” – írja bejegyzésében Dukán.

A Momentum politikusa szerint ami a költségvetéssel történik az felháborító, hiszen Borbély a helyi SZMSZ-t megsértve tevékenykedik.

Kezdeményeztem, hogy a napirendről vegye le a testület a költségvetés tárgyalását, hogy a következő testületi ülésig valódi egyeztetés kezdődjön a képviselők között. Végül másodszori szavazás utána testület 10 igen, 6 nem és 2 tartózkodás mellett, levette a tárgyalásra sem formailag sem tartalmilag nem alkalmas polgármesteri költségvetési előterjesztést a napirendről

– teszi hozzá Dukán.

Összességében a jelenlegi polgármester bajban van, mert eltűnt a többség alóla, és úgy tűnik, hogy Németh Szilárdék indítanak ellene jelöltet, ezért önkormányzati felületeket használ fel arra, hogy a hazugságokat terjessze a tisztességesen dolgozó ellenzéki képviselőkről. Célja nyilvánvalóan a csepeli fideszes belharc megnyerése és a Fideszbe való visszatérés. Eközben kettős játékot játszva, a Németh Szilárddal szembeni jogos csepeli ellenszenvre rájátszva megpróbálja az ellenzéki szavazókat is megtéveszteni, csapata következetesen arról beszél, hogy ők függetlenek, nem fideszesek. A saját választóinak a megtévesztése is jól mutatja, hogy nem csak a világnézete, a módszerei is fideszesek

zárja a polgármester-jelölt.

Címlapkép: Ábel Attila, fotó: Facebook

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?