Isteni finom almás-fahéjas kevert sütemény: az ősz klasszikusa
Puha, illatos és pont annyira édes, amennyire kell. Ez a süti minden falatban az őszt idézi: az alma frissessége, a fahéj melege és a házias ízek egyszerű boldogsága.
Hozzávalók (kb. 8 szelethez)
-
3 db közepes alma (meghámozva, lereszelve)
-
20 dkg liszt
-
15 dkg cukor (vagy barna cukor)
-
1 csomag sütőpor
-
1 teáskanál fahéj
-
1 csipet só
-
2 db tojás
-
1 dl olaj
-
1 dl tej
-
1 evőkanál citromlé
-
opcionálisan: 5 dkg darált dió vagy mazsola
Elkészítés
-
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy kisebb tepsit (kb. 20×30 cm) sütőpapírral kibélelünk.
-
Az almát lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon.
-
A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és a tejet.
-
A lisztet, sütőport, fahéjat és sót összekeverjük, majd a nedves hozzávalókhoz adjuk.
-
Beleforgatjuk a reszelt almát (és ha szeretnénk, a diót vagy mazsolát is).
-
A masszát a tepsibe simítjuk, és kb. 35–40 percig sütjük, amíg aranybarna lesz.
-
Langyosan, porcukorral meghintve tálaljuk.
Ha különlegesebbre vágysz, tálald vaníliaszósszal vagy fahéjas tejszínhabbal. Nagyon jól működik gluténmentes liszttel is. Egy kis reszelt citromhéj a tésztába plusz frissességet ad.
Egy bögre forró tea, halk zene és a sütő illata — ennél nem is kell több. Ez a süti pontosan azt az otthonos, meleg érzést hozza, amitől az ősz az egyik legszebb évszak.
Címlapkép: Közbeszéd
Olvassa a Közbeszéd cikkeit a Facebookon és a Google hírei között is!
Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!