Pletykafészek

Ez az almás diós piskóta lett az internet új kedvence:10 perc alatt összedobod, és mindenki rajong érte

Az almás diós piskóta egy igazi őszi kedvenc, amely egyszerre omlós, illatos és kellemesen fűszeres. A friss alma és a ropogós dió tökéletesen kiegészítik egymást, míg a könnyű piskóta tésztája szaftossá és lágyabbá teszi a süteményt. Ideális választás délutáni kávé vagy tea mellé, de ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Hozzávalók (egy közepes tepsihez):

  • 4 db tojás

  • 150 g kristálycukor

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 100 ml olaj

  • 150 g finomliszt

  • 1 csomag sütőpor

  • 1 teáskanál őrölt fahéj

  • 2 közepes alma (meghámozva, lereszelve)

  • 100 g darált dió

  • csipet só

Elkészítés:

  1. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.

  2. Hozzáadjuk az olajat, majd fokozatosan belekeverjük a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a csipet sót.

  3. A masszába beleforgatjuk a lereszelt almát és a darált diót.

  4. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 30–35 perc alatt aranybarnára sütjük.

  5. A megsült piskótát hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint porcukorral megszórjuk vagy szeletekre vágva kínáljuk.

Ez az almás diós piskóta egyszerre házias és különleges, a dió és az alma természetes íze pedig minden falatot ünnepivé tesz. Egyszerűen elkészíthető, mégis igazi melegséget árasztó sütemény, amely biztosan elnyeri a család és a vendégek tetszését.

Címlapkép: Közbeszéd

Olvassa a Közbeszéd cikkeit a Facebookon és a Google hírei között is!

Ha érdekesnek találta, ossza meg és mondja el véleményét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük