Egy kis nosztalgia azokból az időkből, amikor még fém forintosokkal és filléresekkel is fizettünk a cukrászdákban, fagyizókban.
A magyar cukrászat Európa-szerte jó hírnévnek örvend. Sok nemzethez képest nálunk igazán sokszínű a kínálat. A dobostortától a konyakmeggyig, az islertől a Macskanyelvig a sütemények, torták, piték, kekszek, desszertkelyhek, bonbonok, drazsék és sós ropogtatnivalók teljes hadrendben állnak egy-egy nagyobb hazai cukrászdában – a fagylaltos pultról nem is beszélve.
Az 1800-as évek óta nagy hatást gyakorolnak a magyar cukrászok munkájára a francia mesterek, és ma is sok inspiráció érkezik Franciaországból. Egy mai cukrászdában is előkelő helyet kapnak a macaronok, mousse-torták vagy az éclair fánk, de néhány évtizeddel ezelőtt még máshogy festett a desszertpult.
Kezdődjön a napod egy kis égi iránymutatással! A csillagok állása befolyásolhatja hangulatodat, döntéseidet és kapcsolataidat. Fedezd fel, mit üzennek számodra
Vannak ételek, amelyek íze örökre beleég az emlékezetünkbe. Nekem ilyen a nagymamám marhapörköltje: lassan főzve, szívvel-lélekkel, igazi magyaros ízekkel. Évekig