Pletykafészek

5 szó, amit soha ne üss be a Google-ba, ha jót akarsz

A világ leglátogatottabb weboldala, a Google a barátod, szokták mondogatni. Ironikus, mégis igaz. Naponta kétszer, ötször, százszor, ezerszer kapjuk elő a telefonunkat, ha valamit nem tudunk, ha egy sürgető megoldás nem jut eszünkbe, vagy ha már lusták vagyunk gondolkodni – írja a YOJ.hu.

A kereső mindig ott van karnyújtásnyira, elkísér minket a villamoson, az autóban, a vonaton, az asztalunkon pihen a munkahelyünkön, az éjjeliszekrényen alszik az otthonunkban velünk együtt. A Google nélkülözhetetlen társ, szolgálatkész entitás, ami mindig mindenre választ kínál, és sokszor még azt is buzgón megmutatja, amit egyáltalán nem szeretnénk látni.

Egy Reddit-bejegyzés alapján az Unilad készített egy rövid listát olyan szavakról, amikre jobb, ha soha nem keresünk rá a Google-ban. Nem azért, mert annyira veszélyes, sértő, vulgáris vagy kirekesztő kifejezések lennének, inkább arról van szó, hogy másodlagos jelentésük okán együtt járhatnak olyan fotókkal, amelyek váratlan feltűnése a képernyőnkön meglehetősen alkalmas a nyugalmunk megzavarására.

Lássuk az öt kiborító szót, amit mindenképpen kerülj el, ha jót akarsz magadnak! Ha pedig mégis rákeresel, magadra vess.

  1. DEGLOVING

Bár Magyarországon valószínűleg ritkábban keresel erre a szóra – legalábbis mielőtt ezt a cikket áttanulmányoztad –, a degloving előkelő helyen szerepel az eredeti listán. Degloving akkor történik, amikor a bőr egy darabja az alatta lévő lágyrészekkel együtt kiszakad az izmokból és a kötőszövetekből. Elképzelni is borzasztó, nemhogy fotókat találni róla. (via JOY.hu)

A további lehetőségek felkutatásában a következő link áll rendelkezésedre

Fotó: Pixabay

Ezeket olvasta már?

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük