Belföld

Vietnámban toboroznak vendégmunkásokat Orbánék

Csak a magyar közvélemény átverését szolgálja a Fidesz vendégmunkás-törvényének tervezett módosítása. Ugyanis a vietnámi lapok – a G7 portál által szemlézett – információi szerint az Orbán-kormány nemrég arról tárgyalt Vietnám kormányával, hogy tömegesen hozzon be vendégmunkásokat az ázsiai országból – tájékoztatta a Közbeszédet Varga Ferenc, bér- és munkaügyi árnyékminiszter.

Az Árnyékkormány szerint csak trükközik a kormány a vendégmunkás-törvénnyel, most is Vietnámban toboroznak vendégmunkásokat. Egy szociáldemokrata kormány szerint nem külföldi vendégmunkásokra, hanem európai minimálbérre van szüksége Magyarországnak, hogy a gürcölő magyarok milliói itthon is európai fizetésekért dolgozhassanak – írja közleményében Varga.

Hozzátette: azonban az Orbán-kormány nem akar fizetésemelést adni a magyaroknak, helyette több százezer, még rosszabbul fizetett külföldi vendégmunkást hozna Magyarországra, hogy a kínai akkumulátorgyárakban dolgozzanak – írja.

A politikus kifejtette, hogy a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, vendégmunkások helyett európai minimálbért, magánkórházak és magániskolák helyett erős állami egészségügyet és oktatást, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarnak.

Fotó: AFP/Europress

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük