Kultúra

Vásáry Tamás estjével folytatódik az MVM Koncertek sorozata

Vásáry Tamás zongoraművész, karmester estjével folytatódik a 20. Jubileumi MVM Koncertek – A Zongora című sorozata szerdán a Zeneakadémián. A koncerten Balázs János és Farkas Gábor zongoraművész is közreműködik.

Vásáry Tamás 90. születésnapja alkalmából a Zeneakadémia nagytermében elevenítik fel A Zongorán túl hangversenysorozat legszebb pillanatait. A koncerten közreműködik Balázs János és Farkas Gábor is, akik sok szállal kötődnek a különleges jubileumot ünneplő, világhírű zongoraművész-karmesterhez – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a hangverseny gyökere 2007-re nyúlik vissza, amikor január 25-én Vásáry Tamás és Jakobi László A zenén túl folytatásaként új sorozatot indított a Nagyteremben A Zongorán túl címmel.

Később helyszínként a Festetics Palotát is bevonva Vásáry Tamás a számára legkedvesebb zeneszerzők – többek között Liszt, Brahms, Chopin, Beethoven, Schubert, Schumann és Debussy – életéről és műveiről tartott előadásokat.

Az ünnepi esten a közönség nemcsak “A zenén és zongorán túlról”, hanem Vásáry Tamás pályafutásának kivételes pillanatairól is képet kap a hozzá közel álló művészek bevonásával.

A sorozat a Müpában folytatódik november 21-én Fazil Say szólóestjével. További információk a koncertsorozatról a www.azongora.hu honlapon olvashatók – áll a közleményben.

Fotó: jegy.hu

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük