Pletykafészek

Váratlan hír jött Szandiról, alig hiszik el a rajongók

A múlt szombati jótékonysági esemény Madaron, Szlovákia magyarlakta településén, komoly visszhangot váltott ki, miután Szandi énekesnő a helyszínen ugyan megjelent, de fellépés nélkül távozott – írja a tudasfaja.com.

Az énekesnő és férje, Bogdán Csaba, arra hivatkozva, hogy túl kevés néző volt jelen, még a kocsiból sem szálltak ki, miközben a gázsit felvették.

A rendezvény egyik résztvevője, aki jegyet vásárolt a koncertre, amelynek legnagyobb sztárja Szandi volt, szerkesztőségünkhöz fordult, hogy kifejezze felháborodását. Elmondása szerint az énekesnő este érkezett meg a helyszínre, de nem lépett színpadra, mert túl kevésnek találta a közönséget – írja a tudasfaja.com.

 • „Szandi az esti órákban érkezett meg, majd amilyen gyorsan jött, úgy távozott is. Nem lépett színpadra, mert állítólag túl kevesen voltunk. Úgy láttam, az autóból sem szállt ki, csak elvette a pénzt a leengedett ablakon keresztül. Szerencsére a többi fellépő feledtette velem a döbbenetem. Ettől függetlenül sokan fel voltak háborodva, a műsorvezető be is számolt róla a színpadon, a történtek részletei pedig futótűzként terjedtek” – számolt be a résztvevő.
 • A komáromi Angyali Kezek Nonprofit Szervezet által szervezett esemény célja egy Madaron élő család megsegítése volt, ahol a mentálisan sérült anyuka három gyermekével él nehéz körülmények között, közülük kettő szintén beteg.
  • „Sajnos, minden így történt” – erősítette meg a történteket az egyik szervező. – „Szandi megérkezett, majd – arra hivatkozva, hogy kevesen vannak – még a kocsiból sem volt hajlandó kiszállni. Átvette a gázsit, 1500 eurót, majd távozott. Azt mondta, a szerződésében benne van, hogy ötven fő alatt nem ad koncertet, de mi igazolni tudjuk, hogy hatvan jegyet adtunk el a helyszínen, és még további 40-50 fő volt önkéntesként jelen, akik szintén szerették volna őt látni. Igaz, hogy elszórva volt a közönség, de ha a művésznő a színpadra lépett volna, biztos mindenki odamegy nézni őt, hiszen van, aki csak miatta jött el.”

  A szervező elmondása szerint Szandi hajthatatlan volt, bár kérlelték, hogy legalább néhány dalt énekeljen, de egyáltalán nem állt színpadra. Az énekesnő és férje, Bogdán Csaba, később elmondták, hogy fél 10-kor érkeztek meg a helyszínre, de csak nyolc embert láttak a színpad előtt, illetve néhányat a focipálya másik végében lévő büfében.

  • „Rendszeresen járunk a Felvidékre koncertezni, mindig jól sikerült, és most is azért utaztunk több száz kilométert, hogy Szandi énekeljen. Közvetítőn keresztül mentünk, a helyi szervezőkkel semmilyen kapcsoltban nem álltunk. Arról sem tudtunk, hogy egy család megsegítéséről szól a rendezvény, a helyszínen szembesültünk ezzel, ahogyan a szervezetlenséggel és azzal is, hogy alig volt ott valaki. Szerintem az is nagy hiba volt, hogy a plakáton nem tüntették fel, ki mikor lép színpadra” – magyarázta Csaba, hozzátéve, hogy a szerződésükben valóban kitétel a minimum 50 fős közönség. – „Ha ez meglett volna, minden gond nélkül leadjuk a koncertet. De azt gondolom, ilyen megalázó helyzetbe nem lehet hozni egy előadót, pláne úgy, hogy a tévé is kint volt. Mi próbáltunk együttműködni, fél órán át várakoztunk, hátha jönnek még emberek, illetve törtük a fejünket további megoldásokon, de a szervezők részéről semmilyen ötlet nem volt, így csalódottan és szomorúan távoztunk.”

  Szandi elismerte, hogy nem szállt ki a kocsiból, mondván, nem nagyon volt hova. – „Egy nagy focipályán volt egy színpad kivilágítva és ennyi” – mondta az énekesnő. – „A szervező hölgy nagyon együttműködő volt, mondta, hogy tökéletesen megérti, hogy így nem állok színpadra, majd sűrűn elnézést kért, a könnyeivel küszködve. Meg is sajnáltam őt, még a kezét is megszorítottam. Könyörgésről azonban szó sem volt.”

  Az énekesnő és férje elmondták, hogy felvették a fellépésért megbeszélt összeget, hiszen ők megtették a kötelességüket, és nem miattuk, hanem az előre leírt feltételek hiánya miatt maradt el a koncert.

  Ugyanakkor felajánlották, hogy visszautalják a pénzt, ha a szervezők küldenek egy számlaszámot, ezzel is támogatva a rászoruló családot.

  A Happy Gangból ismert Vitamin és az FLM-ből Hoffer Dani is felléptek a rendezvényen, akik a későbbiekben megmentették az estét.

 • – „Valóban mi voltunk az este utolsó fellépői. Tény, hogy nem voltak sokan, de így is jó volt a hangulat, továbbá minden technikai feltételt biztosítottak a számunkra” – magyarázta Vitamin, a Happy Gang énekese.A jótékonysági esemény így bár vegyes érzelmeket keltett a résztvevőkben, végül sikeresen zárult a fellépőknek és a jelenlévőknek köszönhetően.

 Nyitókép: Kovács Tamás / MTI

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények