Belföld

Választás 2024 – Eredmények

A 2024-es önkormányzati választáson a névjegyzékben szereplő választópolgárok 63,9 százaléka szavazott. Paks új polgármestere Heringes Anita, a Paksi Deák Ferenc Egyesület jelöltje lett, a szavazatok 47,96 százalékával. Szabó Péter, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a szavazatok 40,61 százalékát kapta, Pruzsina Ákos független polgármesterjelölt 7,09 százalékát, Janecska Zoltán, a Mi Hazánk jelöltje pedig 4,33 százalékát.

Paks város képviselő-testületének megválasztott tagjai, a választókerületek sorrendjében: Molnár József Péter (PDF), Nagy Balázs (PDF), Horváth Zoltán (PDF), Mezősi Árpád György (PDF), Kudorné Szanyi Katalin (PDF), Barnabás István (PDF), Weisz Mátyás (PDF), Szél Benjámin (Fidesz-KDNP). Települési kompenzációs listáról Szabó Péter (Fidesz-KDNP), Leber Ferenc (Fidesz-KDNP), valamint Benke Gábor (Fidesz-KDNP) jutott be a képviselő-testületbe.

A Tolna vármegyei választáson a névjegyzékben szereplő választópolgárok száma 150249 fő volt, megjelent 57,81 százalék (86856), az urnában lévő, lebélyegzett szavazólapok száma 86710, az érvénytelen, lebélyegzett szavazólapok száma 3454, az érvényes szavazólapok száma 83256.

A listákra leadott érvényes szavazatok és az elnyert mandátumok száz százalékos feldogozottság mellett: Fidesz–KDNP 56,92 százalék, Mi hazánk 14,76, DK 9,43, Momentum 8,6 százalék. A Fidesz–KDNP a szavazatok 56,92 százalékát, a Mi Hazánk 14,76 százalékát, a DK 9.43 százalékát a Momentum 8,60 százalékát kapta, ennek megfelelően a Fidesz–KDNP 11, a Mi Hazánk 2, a DK egy és a Momentum szintén egy mandátumot nyert el. A VAN Közéleti Egyesület, az LMP – Zöldek és az MSZP nem szerzett mandátumot. A Tolna vérmegyei közgyűlés tagjai: Orbán Attila (Fidesz–KDNP), Filóné Ferencz Ibolya (Fidesz–KDNP), Zsikó Zoltán (Fidesz–KDNP), Biró Marcell (Fidesz–KDNP), Pintér Szilárd (Fidesz–KDNP), Berta Zoltán (Fidesz–KDNP), Cseke István (Fidesz–KDNP), Égi Csaba (Fidesz–KDNP), Kovács János (Fidesz–KDNP), Ulbert Sándor (Fidesz–KDNP), Pusztai László (Fidesz–KDNP), Tobak Gábor (Mi Hazánk), Papp Tamás (Mi Hazánk), Takács László (DK), Száraz Zoltán (Momentum)

Az önkormányzati választásokkal egy napon zajlott az európai parlamenti választás. Az eredmény tükrében a 21 mandátum a következőképpen oszlik meg: Fidesz–KDNP 11 , Tisza Párt 7, MSZP, DK, Párbeszéd – Zöldek 2, Mi hazánk 1.

A részletes eredmények a valasztas.hu oldalon megtalálhatók.

Fotó: Freepik

(via telepaks.hu)

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények