Belpol

Uniós pénzből felújított villában él a Miniszterelnökség államtitkára

Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese és Hajnal Miklós, a párt országgyűlési képviselője a Facebookon osztottak meg egy videót, amiből kiderül, hogy Mayer Gábor, területfejlesztési államtitkár egy olyan ingatlanban él, amelyet uniós forrásból építettek.

„Itt vagyunk Győrújbarátban, egy szokásos EU-s pénzes korrupciós ügynek a nyomdokaiban, de találtunk egy szokatlan összefonódást. 2011-ben a Purple Hill Kft. 46 millió forintot nyert el arra, hogy itt a Lila-hegyen egy rekreációs központot létesítsen. A Purple Hill Kft. ügyvezetője akkoriban egy bizonyos Mayer Gábor volt, aki nyilatkozott is a helyi sajtónak arról, hogy milyen impozáns terveik vannak, és 2012 és 2014 között fel is építette ide ezt a, hát vityillót, hívjuk rekreációs központnak” – számolnak be a videó elején a Momentum politikusai.

Tompos és Hajnal kiemeli, hogy ugyan 2014-ben átadták a “rekreációs központot”, de 2016-tól már nem lehetett náluk foglalni, mostanra pedig már a weblapjuk sem elérhető.

A Momentum politikusai szerint a dolog pikantériáját az adja, hogy Mayer Gábor azóta már területfejlesztési államtitkár lett, és mint államtitkár neki kötelező vagyonnyilatkozatot kitöltenie, amelyben most szerepel egy győrújbaráti ingatlan pontosan ugyanazzal a helyrajzi számmal, mint a “rekreációs központ”.

Az országgyűlési képviselők be is csengettek Mayer ingatlanjába és megígérték, hogy az ügy további fejleményeiről hamarosan beszámolnak.

Kép: infokarcag.hu

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?