Közélet

Tompos Márton újabb, Rogánhoz köthető, illegális gumilerakatot leplezett le

Még tegnap számolt be róla Tompos Márton, a Momentum szóvivője és frakcióvezető-helyettese, hogy Rogán Antal államtitkárának családjához köthető, illegális gumilerakatot talált Zalában, ahol több ezer tonnányi gyúlékony abroncsot tárolnak. Most egy újabb telepre bukkant, ezúttal Devecseren. Erről a Facebook-oldalán számolt be a politikus.

„Benkő Ádám, Rogán államtitkárának testvérének cége még 2016-ban kezdte Devecserre hordani a gumikat, aztán egy idő után az önkormányzatnak elege lett és eljárást indított ellenük, azonban csakúgy, mint Zajdán, itt is felszívódtak a környezetszennyezők” – mondja a videóban Tompos Márton, miközben az otthagyott abroncshegyeket mutatja be.

A Momentum politikusának elmondása szerint az önkormányzat arról tájékoztatta, hogy az otthagyott hulladék 90%-át ők már elhordták. „Egészen elképesztő, hogy ezek szerint amit most látunk, már csak a teljes hulladék 10%-a” – teszi hozzá Tompos, miközben drónfelvételeket mutat a lerakatról és elmondja, hogy nyugalomra lenne szüksége ennek az országnak, azonban ahhoz környezeti biztonság is szükséges lenne – közölte lapunkkal a párt sajtóosztálya.

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük