Közélet

Több mint 1,6 milliárdba került a magyar adófizetőknek egy brüsszeli, angol nyelvű jobboldali hírportál

Meghatározó európai hírportállá és az európai uniós jobboldal kulcsintézményévé szeretne válni a Fidesz-közeli The European Conservative. A folyóiratot kiadó cég a magazinra, az online hírszolgáltatás beindítására és brüsszeli szerkesztőségére eddig 1,6 milliárd forintot kapott egy alapítványtól, amely a magyar adófizetők pénzét költi.

2021 őszén az egyesült államokbeli Orlando városában konferenciázott a nemzetközi radikális jobboldal egy ága. A nemzeti konzervatív névre keresztelt vonulat a magyar kormánypárt szívéhez is közel áll, a konferenciasorozat egy korábbi állomásán például felszólalt már maga Orbán Viktor miniszterelnök is.

Orlandóban a több magyar kötődésű beszélő egyike Alvino-Mario Fantini volt. Az 54 éves férfi a főszerkesztője a The European Conservative nevű, angol nyelvű politikai folyóiratnak, amelynek kiadóját Budapesten jegyezték be. A folyóirat az esemény honlapja szerint egyike volt a konferencián társrendezői szerepet vállaló szervezeteknek.

„A European Conservative-nél – a magazinnál, amelyet megadatott szerkesztenem, és amelyből néhányat megtalálnak a székeken – a nemzetközi kapcsolatok és szövetségek létrehozása és építése áll majdnem mindennek a középpontjában, amit csinálunk. Különösen úgy, hogy a jobboldal vezető platformjává próbálunk válni, nemcsak Európában, hanem világszerte” – mutatkozott be a hallgatóságnak Fantini a beszédről készült videó szerint. Hozzátette, hogy ő maga is tudja: rendkívül ambiciózus elképzelésről beszél. (via Szabad Európa)

A teljes írás EZEN a linken olvasható!

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük