Pletykafészek

TikTok rajongók figyelem!

Az Instagram 2023-ban letaszította a trónról a TikTokot, a képmegosztó platform lett a legtöbb letöltéssel rendelkező alkalmazás tavaly. Mindeközben a kínai tulajdonú videóalkalmazás az amerikai szabályozó hatóságok vizsgálatával néz szembe, mivel egyes törvényhozók szerint az app biztonsági fenyegetést jelent. 

A Sensor Tower adatai szerint 2023-ban az Instagram letöltéseinek száma 20%-kal, 768 millióra nőtt az előző évhez képest. Ez azt jelenti, hogy a Meta tulajdonában lévő fotómegosztó alkalmazás lett a világon legtöbbet letöltött applikáció. A TikTok letöltése ugyanebben az időszakban mindössze 4%-kal nőtt, 733 millióra – írja a New York Post.

Az Instagram az elmúlt néhány évben megelőzte a TikTokot az elterjedtségben, amit a Reels funkció népszerűségének, valamint a hagyományos közösségi média funkcióknak köszönhet

– mondta Abraham Yousef, a Sensor Tower vezető piaci elemzője.

Emlékezetes, a kínai technológiai óriás, a ByteDance 2016-ban indította el a TikTokot. 2018-ban – miután egyesült a sanghaji székhelyű Musical.ly közösségi oldallal – az Egyesült Államokban a legtöbbet letöltött közösségi médium lett. A Sensor Tower szerint 2018 első hat hónapjában csak az App Store-ban több mint 104 milliószor töltötték le a TikTokot.

Aztán jött a koronavírus-járvány, és a TikTok népszerűsége robbanásszerűen megnőtt. Ugyanebben az évben az Instagram bemutatta a Reels funkciót, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy rövid videókat osszanak meg követőikkel. Ez egy olyan lépés volt a népszerű képmegosztó alkalmazástól, amellyel a TikTokkal próbálta meg felvenni a versenyt. (via naphíre.hu)

Fotó: Pixabay

A cikk folytatása itt olvasható

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények