Külpol

Tévedésből magas vízszámlát kapott egy idős nő – az összeg láttán rosszul lett és meghalt

Tévedésből kapott 55 euró helyett tizenötezer eurónál magasabb vízszámlát egy 88 éves asszony Olaszországban, aki az összeg hallatán rosszul lett és meghalt vasárnap este.

A 88 éves Caterina Giovinazzót több mint egy hónapja ápolták az egyik észak-olaszországi kórház intenzívosztályán, amikor a vasárnapi látogatás alkalmával menye közölte vele, hogy 15 339 eurós (5,8 millió forintos) vízszámlát kaptak az augusztustól-októberig szóló időszakra. Az idős asszony bankja a tartozás kiegyenlítése céljából zárolta a követelés felét a nő számláján, amely mélyen megrendítette a beteg asszonyt.

A vízszolgáltató később elismerte, hogy tévedés történt a mérőóra leolvasásakor, ezért számolhatták félre a nő néhány köbméteres valós vízfogyasztását. A cég új számítása szerint a Camporosso településen élő nőnek 55-65 euró (így maximum 25 ezer forint) vízdíjat kellett volna fizetnie az érintett időszakra.

Miközben a szolgáltató visszautalta a túlfizetést a gyászoló családnak, a nő hozzátartozói a történtek tisztázását és teljes kivizsgálását követelik.

Címlapkép: Pixabay

Vélemény, hozzászólás?