Belpol

Szolidaritás Mozgalom: ellenzéki pártpolitika helyett megoldások kellenek Budapesten

A Magyar Szolidaritás Mozgalom sajnálkozva látta, hogy Budapest főpolgármestere október 23 -án, az ünnepi megemlékezés mellett nem arról beszélt, hogy hogyan oldaná meg budapesti közlekedési-, lakhatási- és megélhetési-válságot, hanem, hogy üzengessen a pártoknak az egy év múlva tartandó önkormányzati választásokkal kapcsolatban – tájékoztatta a Közbeszédet Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke.

Mint mondta, pontosan az ilyen ügyek miatt gondolják azt, hogy káros a politikai pártok részvétele az önkormányzati munkában. “A politikai pártok csak zsákmányt látnak Budapestben és az összes többi településben is, nem pedig fejlesztendő területeket.”

Székely szerint Budapest sok sebből vérzik. Véleménye szerint állandó probléma a tömegközlekedés, elképesztően drága a lakhatás, valamint az irreális árak miatt egyre nagyobb az elvándorlás a városból, ami így az agglomeráció hozza egyre lehetetlenebb helyzetbe.

“Úgy hisszük, hogy a főváros jelenlegi vezetőjének ezzel kellene foglalkoznia és nem azzal, hogy egy nemzeti ünnepen, az oktatásról szóló eseményen az ellenzéki pártoknak ad ultimátumot” – hangsúlyozta a mozgalmi vezető.

Hozzátette, a Szolidaritás Mozgalom kerületi és szakmai civil szervezetekkel azért dolgozik, hogy felderítse azokat az ügyeket, amelyek a lakosságot foglalkoztatják és hogy azokra megoldásokat tudjon adni az embereknek.

Hiszünk benne, hogy az önkormányzatiság erről szól nem pedig arról, hogy kik lesznek a listák élén – áll a közleményben.

Címlapkép: MTI/Kovács Attila

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?