Belföld

Szijjártó és társai még ettől sem szégyellik magukat – Folytatódik Sándor Fegyir ukrán nagykövet befogadásának ócska szappanoperája

A magyar diplomácia(?), élén a Novák Katalinnal és Szijjártó Péterrel úgy látszik, semmitől sem szégyelli el magát. Miután, ahogy mi is megírtuk, a köztársági elnök hónapokig alighanem az aláírandó köteg aljára tette Sándor Fegyir magyar származású ukrán frontharcosból lett nagykövet befogadó nyilatkozatát, még Szijjártó és csapata is rátett néhány napot, és csak most ellenjegyezte.

Végre jöhet a nagykövet

Ukrajna új budapesti nagykövete március óta várt arra, hogy a magyar fél végre eleget tegyen annak a protokolláris kötelezettségnek, hogy aláírja a befogadó nyilatkozatot. Érthetetlen, mi oka lehetett Novák Katalinnak, miközben volt ideje a magyar terrorista Budaházy György és társai kegyelemben részesítésére, erre a fontos nemzetközi diplomáciai feladatra miért nem.

A külügyminiszter néhány napos késedelmét értjük, hiszen most volt éppen a magyar nemzeti ünnephez kötődő magyar-ázsiai diktátortalálkozó, amely rá is sok feladatot rótt, hiszen az ideérkező bukott nyugati politikusok és hatalmon lévő keleti despoták nemcsak Orbánnak de alighanem neki is személyes jó barátai.

Elhárult minden akadály

Most, hogy legalábbis egyelőre megszűnt a hivatalok packázása, úgy tűnik hamarosan elfoglalhatja budapesti állomáshelyet Ukrajna nagykövete, akinek a szappanopera egy korábbi fejezetében, még a magyar származását is kétségbe vonta Gyopáros Alpár kormánybiztos. (via Városi Kurír)

varosikurir gyop 1

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?