Belföld

Szia Uram, kell még föld? Tovább bővült az Orbán-birodalom

A termőföldre vonatkozó adásvételi és bérleti szerződések harminc napig elérhetők online a kormány által működtetett közigazgatási hirdetmények oldalán. Ezeket az érintett önkormányzatok is kifüggesztik a hivatal hirdetőfalán, ugyanígy harminc napig – írja a Szabad Európa.

Orbán Győző összesen 83,25 millió forintot fizetett a most szerzett területekért a nyilvánosságra hozott szerződések szerint. E területek közül néhányra 2029 végéig haszonbérleti joga van a kajászói KlilFarm Kft.-nek. Ennek a cégnek a Szabadhegy család több tagja a tulajdonosa. A New Yorkban született Szabadhegy Péter (ahogy ő írja: Szabadhegÿ Péter) korábban Magyarország londoni nagykövete volt. A testvérével együtt üzlettársa volt több cégben Csák János jelenlegi kulturális és innovációs miniszternek (aki Szabadhegy előtt volt a londoni magyar nagykövet).

Tavaly nyáron ugyanebből az adatbázisból tudtuk meg, hogy Orbán Győző újabb területtel bővítette országosan ismert hatvanpusztai birtokát, amellyel kapcsolatban többen is azt állítják, hogy időnként kormánymegbeszéléseket is tart ott a miniszterelnök.

Korábban írtunk arról, hogy Mészáros Lőrinc hároméves unokája földtulajdonos lett Alcsúton, a hatvanpusztai birtok szomszédságában. Vagyonnyilatkozata szerint ezen a településen is van több földje – termőföldje és fásított területe – az ország egyik legtehetősebb önkormányzati képviselőjének, Mészáros Lőrinc testvérének, Mészáros Jánosnak is. (via Szabad Európa)

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kövessen bennünket a Facebookon is!

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük