Belföld

Sérelemdíj fizetésére kötelezte a bíróság a fideszes médiaholdingot, mert lejáratták az ellenzéki polgármestert

A Fővárosi Törvényszék friss, elsőfokú ítélete szerint a Mediaworks/KESMA megsértette Lengyel Róbert jó hírnévhez fűződő jogát, amikor a fideszes médiaholdinghoz tartozó Magyar Nemzet című napilapban tavaly július 27-én valótlanul azt állították, hogy a siófoki polgármester biztonsági cégének emberei turistákat zaklattak a város egyik legforgalmasabb utcájában – írja a Média1.

“Így jár az, aki nagypénzű, befolyásos és korábban a Petőfi sétányból komoly falatokat kiharapó üzletember(ek) lábujjára mer lépni, akár siófoki polgármesterként is. Akkor bizony jöhet a modernkor »Isten ostora«, azaz a politikai célzatú lejáratósdi, mondjuk ilyen formában” – írta Lengyel Róbert polgármester a Media1 által megtalált Facebook-bejegyzésében, amelyben beszámolt a személyiségi jogi perének legújabb fejleményeiről.

Az ellenzéki polgármester a Magyar Nemzet ellen tavaly elindított helyreigazítási perét már másodfokon is megnyerte a Fővárosi Ítélőtáblán.

A jogerős ítélet szerint hazugság volt, hogy a siófoki városvezetőnek biztonsági cége van. November 2-án, múlt héten csütörtökön pedig a Fővárosi Törvényszék úgy döntött, hogy a kormánypárti lapban közölt valótlanságokkal jelentős sérelmet okoztak Lengyel Róbernek.

Ezért a Fővárosi Törvényszék első fokon 600 ezer forint sérelemdíjat ítélt meg a siófoki polgármester számára, valamint kötelezte a Magyar Nemzet kiadóját, a KESMA-hoz tartozó Mediaworks Hungary Zrt.-t, hogy egy levélben is fejezze ki sajnálkozását a felperes ellen elkövetett jogsértés miatt. Emellett a Mediaworksnek ki kell fizetnie a személyiségi jogi per költségeit és illetékeit is, ami összesen több mint 100 ezer forint. (via Média1)

Címlapkép: Dr. Lengyel Róbert/Facebook

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?