Külpol

Román miniszterelnök: „Felejtsük végre el azt a butaságot, hogy Erdély nem román föld”

Normalizálni kell az Erdélyről szóló közbeszédet, hiszen Románia és Magyarország is tagja a NATO-nak és az Európai Uniónak – erről beszélt az Agerpres tudósítása szerint Marcel Ciolacu, Románia szociáldemokrata miniszterelnöke, amit a 24.hu szúrt ki.

„Emberek, Erdély román föld, az Európai Unió része vagyunk, Magyarország is az Európai Unió része. Románia és Magyarország is NATO-tagok, és az örökkévalóságig szóló megállapodásokat írtak alá” – közölte a kormányfő, aki hozzátette:

Felejtsük végre el azt a butaságot, hogy Erdély nem román föld.

Közölte azt is, hogy az idei választási évben nem szabad megtörténnie annak, hogy „két hónapos kampány után” a vegyes házasságban élők elfelejtsék: együtt élnek és közös gyermekeik vannak. A román miniszterelnök a Maszol tudósítása szerint közölte: szeretné, ha a pártja Szatmárnémetiben a polgármesteri, a megyében pedig a tanácselnöki tisztséget is megszerezné.

Valójában (…) mindannyian különböző etnikumú románok vagyunk: románok, magyarok, ukránok, németek, akik együtt élnek Romániában. Azt hiszem, ez áldás, és nem ok a vitákra, a minket elválasztó dolgok megtalálására

– közölte Marcel Ciolacu.

(via RTL)

Címlapkép: Hans Lucas via AFP/Union Europeenne

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük