Belföld

Rogán minisztériuma reagált Magyar Péter állításaira: “A miniszter nem ismeri Schadl Györgyöt, nem találkozott, nem beszélt vele soha”

Állítják, hogy Rogán Antal nem ismeri Schadl Györgyöt, aki Magyar szerint valójában az embere volt.

“Magyar Péter a kormányon akar bosszút állni, amiért elhagyta a felesége és elveszítette kormányzati megbízásait” – közölte az rtl.hu-val a Rogán Antal vezette Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK), amikor Magyar Péternek a Budapesti Nyomozó Ügyészségen tett vallomásáról kérdezték.

A válasz két szempontból is figyelemre méltó, egyrészt, mert majdnem szó szerint ugyanezt mondta nem sokkal korábban Kocsis Máté frakcióvezető az ATV kérdésére (ő azt mondta, hogy “elhagyta a felesége, elvesztette a felesége által szerzett munkahelyeit, és ezért bosszút akar állni”), másrészt, mert a nevével ellentétben a KTK a legritkábban válaszol kényes kérdésekre, most azonban mégis megtették.

Ráadásul ezzel közvetetten elismerik, hogy a NER-ben nem érdem vagy alkalmasság, hanem baráti-családi viszonyok alapján adják a milliós fizetéseket:

Magyar Pétert a Völner–Schadl-ügyet érintő két témában hallgatták ki a nyomozó ügyészek március 20-án, tanúvallomásában elmondása szerint három dolgot állított:

  • Rogán Antal tudott a Schadl-ügyről.
  • A kormánynak már Schadl őrizetbe vétele előtt fél évvel tudomása volt a későbbi vádlottak ellen folyó titkos megfigyelésről, a nyomozásról, és erről tájékoztatták Völner Pált is.
  • Rogán Antal és/vagy Rogán emberei bementek az ügyészségre, és „manipulálták” az ügy iratait.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ az rtl.hu-nak minderről azt írta:

Minden, amit mond, üres szóbeszéd. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter [Rogán Antal – a szerk.] már az Országgyűlésben Jámbor András kérdésére is elmondta, hogy Schadl Györgyöt nem ismeri. Nem találkozott és nem is beszélt vele soha.

(via hvg.hu)

Fotó: MTI/Kovács Attila

Támogasd a Közbeszédet. Köszönjük szépen!

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények