Belföld

Orosz milliárdos fia miatt rúgták ki Ádám Zoltánt a Corvinusról

Megbízható forrásokból származó értesülések szerint Timur Megdetovics Rahimkulov fia volt az a diák, akinek a Corvinus vezetése szabályellenes módon lehetővé tette, hogy vizsgát tegyen. A Corvinus vezetése úgy táncolt, ahogy a hallgató édesapja, Timur Rahimkulov fütyült, s ezért eltávolították állásából azt a docenst, Ádám Zoltánt, aki a szabálytalanságot szóvá és vizsgálat tárgyává tette – írja a jelen.media.

„Csakhogy ebben a közérdekű alapítványban állami vagyon, tehát közvagyon van, így aztán a nyilvánosságnak joga van tudni, hogy ki az a befolyásos ember, aki úgy egyébként, kénye-kedve szerint forgatja a Corvinus vezetését” – így érveltünk tavaly novemberben, amikor a kirúgott docenssel, Ádám Zoltánnal interjút készítettünk, és azt tudakoltuk tőle, ki volt az a hallgató, akinek a kedvéért a Corvinus vezetése nemcsak hogy minden engedményt megtett, hanem még őt is eltávolították az intézményből.

Ádám Zoltán nem volt hajlandó a diákot megnevezni. A hallgató érdekeit védte, amikor az erre vonatkozó kérdéseinkre többször is kifejtette, hogy – idézzük – „én nagyon szívesen vitatkozom az egyetemi vezetőimmel vagy bárkivel, aki közszereplőnek tekinthető, és adott esetben nálam sokkal nagyobb hatalommal rendelkezik, de a hallgatómmal kapcsolatban akkor is van felelősségem, ha a családja, a szülei szerintem megengedhetetlenül jártak el, és talán ő sem viselkedett nagyon szerencsés módon ebben az ügyben. És ez messze nem csak jogi kérdés. Egyetemi oktató vagyok, aki akkor is felel a rá bízott hallgatóért, ha valamiben nem ért vele egyet. Nem azért indítottam el ezt az ügyet, hogy őt nyilvános pellengérre állítsam, hanem azért, hogy az egyetemi vezetőim gyakorlata ellen tiltakozzak. (…) „Az, hogy mi történik a Corvinus Egyetemen, szerintem is közügy.

Az, hogy mit csinálnak a Corvinus Egyetem vezetői, beleértve a Mol-vezért, az egyetem rektorát, dékánjait, rektorhelyetteseit, szintén közügy. Közszereplőkről van szó, akik egy egyetemet vezetnek. Maga a vizsgáztatás is közfeladat. Mindezzel együtt a hallgatót az előbbiek miatt továbbra sem fogom megnevezni. (via jelen.media)

Fotó: MTI/Mónus Márton 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük