Belföld

Novák Katalin komolytalannak nevezte, hogy meghívták a szegedi környezetvédelmi fórumra

Körmendi Zoltán, a Momentum szegedi elnöke a Facebook-oldalán számolt be róla, hogy a köztársasági elnök Szegeden járva nevezte komolytalannak azt, hogy elhívtak a szegedi véderdővel kapcsolatos lakossági fórumra.

Mint ismert, a szegedi püspök több hektár erdőt vágna ki egy iskolafelújítási érdekében, de ez ellen tiltakozik, és szervezett több száz fős tüntetést a Momentum.

„Ma a Honvéd téri Református templom előtt beszéltem Novák Katalin köztársasági elnökkel a szegedi véderdőről. Azt mondta, még nem tájékozódott az ügyben, de megkapta Mihálik Edvin tanácsnok levelét.

“Elhívtam az elnök asszonyt a civilek által szervezett február 1-i lakossági fórumra, ahova minden érintettet, így Kiss-Rigó László püspököt is várjuk. Erre a válasz az volt, hogy komolytalan ilyen rövid idővel az esemény előtt meghívni a köztársasági elnököt” – írja a közösségi médiában Körmendi és kiemeli, hogy a helyiek olyan megállapodást szeretnének, amely keretében az erdő egészében megmarad, de az egyházi iskola is fel tud épülni.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük