Belföld

Nem szerénykedik: A hétszeresére emelt gáz árából veszi meg Orbán a budapesti repteret

Ezt a Demokratikus Koalíció politikusa, árnyékminisztere, Molnár Csaba közölte lapunkkal kedden.

Gigantikus mennyiségű közpénzt, 309 milliárd forintot fizetett be az állami energiacég, az MVM Zrt. az Orbán-kormány költségvetésébe, hogy teljesülhessen Orbán Viktor álma: ebből a pénzből vennék meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret, az MVM pénze azonban a magyarok pénze, amit a hétszeresére emelt gázért és a duplájára emelt áramért fizettek be a rezsiszámlákon keresztül – tájékoztatta a Közbeszédet Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke, a párt európai parlamenti képviselője.

A Demokratikus Koalíció szerint azért keres az Orbán-kormány 400 százalékos extraprofitot a magyaroknak eladott gázon, és azért emelték duplájára az áram árát, hogy Orbán Viktor megvehesse a milliárdos barátainak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret – közölték.

Molnár hozzátette azt is, hogy amíg a budapesti repülőtér birtoklásából hatalmas profitot fog kaszálni Orbán Viktor valamelyik családtagja vagy strómanja, addig a magyarok a repülőtér árát a rezsiszámláikban fogják megfizetni. Így gazdagodik meg a rezsiemelésen keresztül Orbán Viktor és az általa kiszolgált milliárdos elit – tette hozzá.

A jövőre nézve elmondta, hogy a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azonban szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Pártjuk a mindenható vállalati profit és rezsiemelés helyett európai béreket és nyugdíjakat, megfizethető rezsit, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akar.

Címlapkép: Dr. Molnár Csaba/Facebook

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük