Belföld

„Nem hódolunk be” – így tiltakoznak „Zebraszerdával” egy jobb oktatásért minden egyes héten

Feltűnően sok autós nyomja a dudáját a Ferenciek terén szerda reggel – és nem a forgalom miatt. Akik nem járnak rendszeresen erre, meglepődve láthatják, hogy amikor a gyalogosoknak zöldre vált a lámpa, mintegy 20 ember molinókkal, transzparensekkel és egy életnagyságú, Pintér Sándor belügyminiszterről készült kartonfigurával vonul a zebra közepére tiltakozásul a közoktatásban tapasztalható állapotok miatt.

A táblák részben aktuális ügyekre is reflektálnak, van, amelyen azt követelik, hogy „Rogán, takarodj!”, míg egy másik a kegyelmi botrányra hívja fel figyelmet, vagyis arra, hogy a pedofil bicskei igazgatót segítő K. Endre ismét szabadon járhat a gyerekek között. Amint a lámpa pirosra vált, a tiltakozók levonulnak, és tábláikat az út szélén mutatják az arra elhaladó autósoknak, akik közül sokan dudálással fejezik ki szimpátiájukat. A következő (gyalogos)zöldnél ismét a zebra közepe felé veszik az irányt, és ez így megy hónapok óta minden egyes szerda reggel 7.40-től egészen 8.05-ig ezeken a „zebraszerdákon”.

Hasonló megmozdulások a főváros több pontján is zajlanak rendszeresen. A Ferenciek terei megmozdulás egyik szervezője, Solymoss Miklós, az Eötvös József Gimnázium biológiatanára a Magyar Hangnak elmesélte, a tiltakozócsapat a környező iskolákból érkező szülőkből, diákokból és tanárokból áll főként, és tavaly tavasszal és ősszel többször is megesett, hogy 100 fő feletti létszámban vettek részt a zebrás tiltakozáson. (via Magyar Hang)

Címlapkép: Zebraszerda/Facebook

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények