Gazdaság

Nagy Márton szerint a kormány gazdaságpolitikai intézkedései hatékonyak és eredményesek

A kormány által alacsony szintre leszorított infláció jó a családoknak és jó a gazdaságnak is – állapította meg a májusi inflációs adatokat értékelő hétfői kommentárjában Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye hivatkozik a Központi Statisztikai Hivatal (KSH)legfrissebb adataira, amelyek szerint 2024 májusában éves alapon 4 százalékot ért el az infláció mértéke, azaz a korábbi hónapokhoz hasonlóan, továbbra is alacsony szintet ér el. Áprilishoz mérten májusban minimális mértékben csökkentek az árak, az infláció áprilishoz viszonyítva 0,1 százalék volt.

A májusi adatok közül figyelemre méltónak nevezték, hogy az élelmiszerek termékcsoportján belül a tojás ára 22 százalékkal, a liszté 19,6 százalékkal, a tejtermékeké 11,6 százalékkal, a száraztésztáé 10,6 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest. A háztartási energia 2,4 százalékkal, ezen belül a vezetékes gáz 4,7 százalékkal, míg az elektromos energia 2,9 százalékkal lett olcsóbb.

Fotó: MTI/ Mónus Márton

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények