Belpol

Momentum: fideszes választási delegált lett a volt tankerületi igazgató

Környei Balázs, a Momentum rákosmenti képviselője a Facebook-oldalán számolt be róla, hogy a helyi választási bizottságban már fideszesként delegálták a volt tankerületi igazgatót – tájékoztatta a Közbeszédet a Momentum szóvivője.

Sokszor tesszük fel a kérdést: mi volt előbb: a tyúk, vagy a tojás? Nos, ugyanezt a kérdést tehetjük fel dr. Varjúné dr. Fekete Ildikó esetében: előbb volt tankerületi igazgató, és utána lett fideszes, vagy előbb volt fideszes, és így lett tankerületi igazgató? Vélhetően a második, hiszen pontosan tudjuk, hogy a tankerületek élére zömmel olyan, a NER iránt lojális személyek kerültek, akik az orábni parancsuralmi rendszerbe belesimultak. Varjúné arról híres, hogy recsegő laptop miatt rúg ki intézményvezetőt Kőbányán”

– írja bejegyzésében Környei.

A Momentum politikusa kiemeli, hogy ezzel már egyértelmű, hogy a volt tankerületi igazgató fideszes és szomorú, hogy egykor magas közfunkciót ellátó vezető ilyen könnyedén igent mondjon az állampárt felkérésének.

Külön érdekesség, hogy Varjúnét csak azután delegálták a HVB-be, miután mi, a Momentum Rákosmente csapata delegáltuk a tagjainkat (a május 15-i HVB ülésen még csak dr. Várgedő Lajos volt fideszes delegált). Ezek szerint a Fidesz akkor tudta meg, hogy két tagot is delegálhat, amikor mi deleágáltuk a tagjainkat. Nincs mit szépíteni: a Fidesz megijedt, amikor megtudta, hogy két tagot is delegálunk, és előszedték a központi tartalékból Varjúnét. A választások tisztasága a szívügyünk! Ezért is küldtük a törvényileg lehetséges maximális tagszámot a HVB-be

– teszi hozzá Környei.

Fotó: Környei Balázs/ Facebook