Külpol

Megvan Donald Trump első veresége az előválasztáson

Nikki Haley vasárnap legyőzte Donald Trumpot a washingtoni republikánus előválasztáson. Dél-Karolina volt kormányzójának ez az első győzelme a korábbi amerikai elnök felett. Az Egyesült Államokban kedden lesz az előválasztási szupernap, amikor 15 államban döntenek a republikánus szavazók az elnökjelölt személyéről – írja az index.hu.

Nikki Haley, Dél-Karolina volt kormányzója vasárnap legyőzte Donald Trump volt amerikai elnököt a washingtoni republikánus előválasztáson. A BBC beszámolója szerint

HALEY-NEK EZ AZ ELSŐ GYŐZELME TRUMP FELETT A 2024-ES REPUBLIKÁNUS ELNÖKJELÖLTSÉGÉRT FOLYTATOTT KAMPÁNYBAN.

Haley, aki korábban az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete volt, a szavazatok 62,9 százalékát, míg Trump a 33,2 százalékát szerezte meg. Ennek értelmében Haley 19 elnyerhető delegálti szavazatot szerzett.

Ez nagyrészt szimbolikus győzelemnek tekinthető, mivel a főváros erősen demokrata párti terület, és csak mintegy 23 ezer republikánust tartanak nyilván Washingtonban. Jelentések szerint 2035 republikánus vett részt az előválasztáson.

A volt amerikai elnök azonban összességében óriási előnnyel vezet Haley előtt. Mint megírtuk, szombaton Donald Trump győzelmét hozták a Michigan és Missouri államban tartott elnökjelölő gyűlések, amivel a volt elnök tovább növelte előnyét Nikki Haley-vel szemben. A  nő szülőállamában, Dél-Karolinában is nyert a volt amerikai elnök. (via index.hu)

 Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?