Belföld

Megtudtuk mi hangzott el Magyar Pétertől az ügyészségnél – ez nagyot szólt!

Több mint négy órát töltött Magyar Péter a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen jogi képviselői, többek között dr. Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter társaságában – írja az Mfor.

A lap szerint a meghallgatást követően Magyar Péter azt állította:

“Rogán Antal és/vagy az emberei bementek az ügyészségre, és meghamisították, hozzátettek vagy kivettek a nyomozati iratokból” – mondta Magyar Péter a Völner-Schadl ügyről, amivel kapcsolatban meghallgatták a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen.

Az ügyészség Belgrád rakparti épülete előtt rögtönzött sajtótájékoztatóján azt mondta, két Facebook-posztjával kapcsolatban hallgatták meg.

Az egyikben Magyar arra utalt, hogy a kormány már fél évvel a gyanúsítások kimondása előtt tudta, hogy mi zajlik, és hogy Völner Pál érintett az ügyben.

Magyart március 26-án újabb tanúkihallgatásra hívták be.

A 24.hu szerint: az újabb alkalomra magával hozza a bizonyítékait, köztük az általa készített hangfelvételeket, és ha lehet, ezeket nyilvánosságra is hozza. A bizonyítékok azért nem voltak most nála, mert nem volt egyértelmű, milyen ügyben jött.

Szerinte az ügy következménye csak a kormány bukása lehet.

Arra az újságírói kérdésre, hogy az információit valóban Gulyás Gergelytől és korábbi feleségétől, Varga Judittól szerezte-e, ahogyan korábban állította, azt mondta:

“Annyit mondtam, hogy Gulyás Gergelytől és Varga Judittól vannak információim, azt nem mondtam, hogy csak tőlük”.

Az újságírók kérdésére azt is elárulta a rögtönzött sajtótájékoztatón, hogy több emberről is van hangfelvétele, de nem pontosította, hogy hány emberről van szó, és kik az illetők. (via Balramagyar)

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Támogasd a Közbeszédet. Köszönjük szépen!

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények