Külpol

Meghalt a világ legidősebb sziámi ikerpárja + VIDEÓ

A család által megfogalmazott gyászjelentés szövege szerint mindkettőjük számára nagyon fontos volt, hogy – amennyire csak lehetséges – független életet élhessenek.

Meghalt a világ legidősebb kort megért sziámi ikerpárja, Lori és George Schappell – derül ki egy Pennsylvania állambeli ravatalozó által közzétett gyászjelentésből.

A fejénél összenőtt testvérpár 62 éves korában hunyt el Philadelphiában, a Pennsylvaniai Egyetem klinikáján még április 7-én, haláluk okát nem közölték.

A Schappell testvérek a Pennsylvania állambeli West Readingben születtek 1961. szeptember 18-án, egymástól független aggyal rendelkeztek, koponyacsontjuknál egybenőve.

A sziámi ikerpár tagjai életük során a fizikai összekötöttség ellenére is képesek voltak különálló karriert folytatni, és a testmagasságukból fakadó komplikációkhoz is alkalmazkodtak. A család által megfogalmazott gyászjelentés szövege szerint mindkettőjük számára nagyon fontos volt, hogy – amennyire csak lehetséges – független életet élhessenek.

A testvérpár középiskolát végzett és főiskolára is járt. Egyikük, Lori több versenyt nyert bowlingjátékosként, míg George a kilencvenes években countryzenei karriert kezdett.

Saját lakásban éltek, életmódjuk az egymáshoz való alkalmazkodásról is szólt. Azokban az években, amikor Lori Schappell egy kórházi mosodában dolgozott, George-nak kellett elkísérnie – olvasható a róluk szóló visszaemlékezésben.

Lori Schappell egy 12 évvel ezelőtti interjúban arról beszélt, hogy az orvosok nem adtak nekik 30 életévet, de ők rácáfoltak erre a várakozásra.

A Schappell testvérek esetében az orvosok egy kettéválasztást célzó műtétet túlzottan kockázatosnak találtak életükre nézve, így 62 évet fejüknél összenőve éltek. Korukkal bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe mint a leghosszabb ideig életben maradt sziámi ikrek.

Fotó: Pixabay