Belpol

Márki-Zay Péterék ügyészségi vizsgálatot kezdeményeznek Orbán Viktorral szemben

A Mindenki Magyarországa méltatlannak tartja arra Orbán Viktort, hogy Magyarország miniszterelnöke maradhasson – tájékoztatta a Közbeszédet a párt sajtóosztálya.

A Mindenki Magyarországa Néppárt közleményében úgy fogalmazott, hogy

Véleményünk szerint egy kézi vezérlésű politikai rendszerben elképzelhetetlen, hogy a köztársasági elnök, az igazságügyi miniszter, de még a református egyház vezető püspöke is a miniszterelnök tudta, beleegyezése nélkül döntsön kegyelmi kérvények ügyében, ezért ügyészségi vizsgálatot kezdeményezünk a miniszterelnök felelősségének tisztázása, megállapítása érdekében. A Fideszt érintő pedofilügy több komoly kérdést is felvet, amelyeket a miniszterelnöknek és a volt köztársasági elnöknek a nyilvánosság és az ügyészség előtt is tisztázniuk kell. Az egész országot megrázta a kegyelmi ügy, és a közbizalom helyreállítása megkívánja, hogy az ügy részletei mielőbb ismertek legyen a széles nyilvánosság előtt.

Márki-Zay Péterék szerint “civileknek köszönhetően több mint százezren követelték a Hősök terén, hogy derüljön ki a valóság és a hatalom szolgáltasson gyermekeinknek igazságot. Ezt követően azonban Gyurcsány Ferenc sietett Orbán Viktor segítségére, hogy az általa szervezett tüntetéssel elvigye a fókuszt az ügyről. A tüntetéshez csatlakozott több baloldali párt is, akiknek mindössze egy-kétezer főt sikerült az utcára csábítaniuk, amely csak arra volt alkalmas, hogy a Fidesz lejárató és bagatellizáló kommunikációjának ágyazzon meg”.

A Mindenki Magyarországa azt is érdekesnek tartja, hogy “az ezt megelőző napon Gyurcsány Ferenc évértékelőjét a Hír Tv élő egyenesben közvetítette. Elemzők zárt körben egyre többet suttognak egy lehetséges “Orbán-Gyurcsány titkos paktumról”, valamint Magyar Péter a mai interjújában is arról beszélt, hogy a Fidesz és egyes ellenzéki szereplők, illetve pártok szoros kapcsolatot ápolnak”.

A Mindenki Magyarországa Néppárt mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy fény derüljön arra is, hogy kik azok, akik az ellenzéki oldalon azon dolgoznak, hogy megakadályozzák a rendszerváltást, és saját vagyoni-politikai érdekeiket tartják szem előtt – fenntartva Orbán Viktor rendszerét.

– hangsúlyozta a párt közleményében.

Megerősítették, hogy “a Mindenki Magyarországa Néppárt új pártként nem kíván részt venni a régi ellenzék osztozkodásában, kiváltképp nem egy “Orbán-Gyurcsány paktumban”, azonban az ország jövőjét szolgáló kezdeményezésekben partnerek leszünk, hogy Magyarország mielőbb a tisztesség, a demokratikus jogállamiság útjára léphessen”.

Véleményük szerint 2024-ben már nem az a klasszikus kérdés, hogy ki a jobb-, és ki a baloldali, hanem az, hogy ki a tisztességes, és ki a tisztességtelen.

Eljött az ideje egy igazi tavaszi nagytakarításnak!

Ébresztő, Magyarország! Tartsatok velünk a tisztesség útján!

– zárták a lapunknak küldött közleményüket.

Fotó: Márki-Zay Péter/képernyőfelvétel

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?