Belpol

A Diákhitel Központ irodáját leragasztva követelik a diákok pénzét az ifjú szocik

Ha igaz az, amit Magyar Péter állított, aki korábban a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója volt, akkor akár több száz millió forint is lehet az az összeg, amit a Fidesz-közeli médiacégen keresztül három-hatszoros túlszámlázással elloptak – írja közleményében a Societas, az MSZP ifjúsági szervezete.

Hozzátették, hogy mindezt a diákok pénzéből vették el, és tették ezt akkor, amikor számos diák számára ez az egyetlen lehetőség a továbbtanulásra.

A Societas véleménye szerint a Diákhitel Központ Zrt-nek az lenne a feladata, hogy a lehető legjobb feltételekkel nyújtson a tanulni vágyóknak pénzügyi támogatást, és ezt úgy tegye meg, hogy a rendelkezésre álló források nagy részét a hallgatókra fordítsa, és ne különböző jogcímeken, például kommunikációs költségként, 100 milliókat juttasson a haveri cégeknek.

Az ifjúsági szervezet arra kéri a Diákhitel Központot, hogy térjen vissza az eredeti céljához és segítsék a diákokat! A Societas emellett azt is követeli, hogy csökkentsék a diákhitel kamatát, valamint nyújtsanak hiteltörlesztési kedvezményeket.

Közleményükben elmondták, elegük van abból, hogy ezek az állami intézmények, amiknek segítenie kellene a magyarokat, gyakorlatilag haverok kifizetőhelyeivé váltak. Vizsgálják ki ezeket az ügyeket, vonják felelősségre azokat, akik ezeket a korrupciós bűnöket elkövették – tették hozzá.

Fotó: MSZP

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?