Sport

Már nincs kómában Michael Schumacher

Öt évvel ezelőtt történt a tragédia, amikor is a hétszeres Formula 1 bajnoka rendkívül súlyos fejsérülést szenvedett síelés közben. Michael Schumacher hat hónapot töltött mesterséges kómában. Az autóversenyzőre ezután küzdelmes rehabilitáció várt.

A rokonok és barátai minden információt rejtve tartottak a nyilvánosság elől a volt pilóta állapotát illetően. Csak a közelmúltban vált ismertté, hogy az autóversenyző állapota elkezdett helyreállni. A világbajnok rajongóinak tömegei imádkoztak kedvencük egészségéért.

A 2013-ban nagy tragédia történt a Formula 1 minden rajongója számára. Michael Schumacher egy kiemelkedő képességű autóversenyző, akinek eredményei sokakat rajongójává tett. Nevét életében beírták a Formula 1 történetéről szóló könyvbe, a neve a sebesség szimbólumává vált.

A rokonok és a család a baleset után mindenben a versenyző mellé állt, hogy biztosítsa a szükséges kezeléseket a megbénult Michael számára, családja eladta a sportoló személyi repülőgépét is. Egyes jelentések szerint a bajnok kezelése több mint 25 millió dollárba került. Michael Schumacher jelenleg a spanyol „Real” elnöknek, Florentino Pereznek a lakóhelyén él Mallorcán. A közelmúltban hozzátartozói csepegtettek információkat az állapotáról.

Amikor tolószékbe helyeztük és a gyönyörű panorámát mutattuk neki, mely a hegyekre és a tóra néz, néha sírni kezd

– idézi a Mirror Schumacher egyik, közelebbről meg nem nevezett rokona szavait.

Most a versenyző nem tud járni, de nem maradt egyedül, rokonai mindig a közelében vannak.

Az újságírók sokszor próbáltak fényképeket készíteni a Formula 1-es pilóta legutóbbi állapotáról, de Schumacher rokonai gondosan elrejtették őt a sajtó érdeklődő pillantásai elől. A világbajnok hozzátartozói mindazonáltal arra kérik az újságírókat, hogy ne zavarják Schumachert, és megígérték, hogy tájékoztatják a nyilvánosságot Schumacher állapotának változásáról. A sportolónak most nyugalomra van szüksége.

Az orvosok nem adnak ki semmilyen tájékoztatást a 49 éves Schumacher rehabilitációjának részleteiről, annak eredményességéről, azonban nagyon reméljük, hogy Michael Schumacher egészsége hamarosan helyreáll. A rajongók világszerte őszintén együttéreznek a családdal, és nagyon türelmetlenül várják a sportoló teljes felépülését.

(via bidista.com)

Fotó: Valdrin Xhemaj / MTI / EPA

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények