Belföld

Magyarok tömegei inthetnek búcsút a jogosítványuknak, senkivel sem kivételez az új szabály

Egy ideig mindenki abba a tévképzetbe ringatta magát, hogy teljesen ingyenes lesz a jogosítványszerzés a magyar középiskolások számára. Nos, mint kiderült, a valóság ennél azért némileg árnyaltabb.

Egyelőre álom marad az ingyenes jogosítvány

Sok fiatal hagyta félbe a jogosítványszerzést, miután kiderült, hogy az állam szeptemberből ingyenesen biztosítja számukra ezt a lehetőséget. Tuzson Bence igazságügyi miniszter múlt csütörtökön, egy Facebook-bejegyzésben közölte az örvendetes hírt, s posztjában kiemelte: a kedvezménybe a jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati órák, illetve vizsgák is beletartoznak

– idézi fel a Pénzcentrum cikke.

Csakhogy a miniszter ugyanezen a napon egy teljesen más értelmű bejegyzést is közzétett a Facebook-oldalán. Ebben azt írta:

Jó hír, hogy az állam már idén pilot jelleggel elindítja a gyakorlati oktatás ingyenes megszervezését is. A cél az, hogy a jövőben ezt teljes körűvé tegyük

Teljesen ingyenes jogosítvány tehát egyelőre nem lesz, sőt a KSH friss adatai szerint annak megszerzése akár több százezer forintba is kerülhet. Lapozz tovább, a cikk még korántsem ért véget! (via femcafe.hu)

Fotó: Pixabay

Támogasd a Közbeszédet. Köszönjük szépen!

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények