Pletykafészek

Lehidalunk! Megdöbbentő hírek érkeztek a csokoládéról

Megdöbbentő hírek érkeztek a csokoládéról. Veszélyes vegyi anyagokat tartalmazhat néhány csokoládé ízű desszert, érdemes kétszer átgondolni, milyen termékeket is vásárolunk a boltban.

Súlyosan károsíthatják a DNS-t

Riasztó felfedezéseket tett közzé egy nemzetközi kutatás a boltban vásárolható csokoládés desszertekről, amelyet a belga Louvain Biomolekuláris Tudományok és Technológia Intézet vezetett. A kutatók szerint ezek az édességek veszélyes vegyi anyagokat tartalmazhatnak, amelyek súlyosan károsíthatják az emberi DNS-t és akár rákot is okozhatnak. Ezek a vegyületek akkor keletkeznek, amikor a kakaóbabot pörkölik a csokoládé ízesítésű desszertek elkészítése során, ezért rengeteg népszerű bolti terméket érinthet a probléma. Olvass tovább a részletekért!

A belga tudósok szerint néhány népszerű desszert, mint például a gofri, a palacsinta és a torták magas szintű rákkeltő anyagokat tartalmazhatnak, amelyek a gyártási folyamat során szabadulnak fel. Leginkább a csokoládés termékekkel kapcsolatban merültek fel aggályok, mert a belga Louvain Biomolekuláris Tudományok és Technológia Intézet kutatói elmondták, hogy az α,β-telítetlen karbonil nevű molekulák a kakaóbab pörkölése és a kakaóvaj hozzáadása során keletkeznek.

Fotó: Pixabay

(via femcafe.hu)

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények