Sport

Legyőzte Portugáliát, kijutott a párizsi olimpiára a férfi kézilabda-válogatott

30-27-re legyőzte Portugáliát, így olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, írja az MTI.

Az első félidőben többször is ellépett a magyar csapat, de a portugálok visszakapaszkodtak, döntetlennel mentek szünetre a csapatok. Nem kezdte jól a második felvonást a magyar együttes, ráadásul Bánhidi Bence boka-, Ancsin Gábor pedig térdsérülés miatt több támadásra is kiesett a játékból.

Chema Rodriguez szövetségi kapitány 21-18-as hátránynál időt kért. Bánhidi vissza tudott állni, és úgy tűnt, csapata szép lassan visszazárkózott, megtalálta a megoldást az ellenfél gyors játékára és rendkívül szigorú védekezésre.

Az utolsó 12 percet Sipos Adrián nélkül játszották le a magyarok, mert a beálló döntetlen állásnál piros lapot kapott fejre irányuló ütésért. Portugália megint ellépett kettővel, ekkor Fazekas Gergő helyére visszaállt Lékai Máté irányítani.

Egy 3-0-s sorozattal összejött a fordítás, a 27. perc után megint a nálunk volt az előny. 27-25-nél a következő gólt a portugálok lőtték,de a meccs legvégén a remek magyar védekezés, Bartucz László bravúros védései, illetve Imre Bence, Bodó Richárd és Lékai Máté góljai olimpiai kvalifikációt jelentettek.A mezőny legjobbjának megválasztott Imre kilenc góllal, Bánhidi Bence és Szita Zoltán négy-négy találattal, Bartucz László 12 védéssel járult hozzá a sikerhez. A válogatott eddig nyolc alkalommal szerepelt az olimpián

– legutóbb 12 évvel ezelőtt Londonban -, eddigi legjobb eredménye az 1936-os, az 1980-as, az 1988-as, a 2004-es és a 2012-es negyedik helyezés. (via 444.hu)

Fotó: Bodnár Boglárka/MTI/MTVA

Támogasd a Közbeszédet. Köszönjük szépen!

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények