Belföld

Lebukott a volt államfő! Százmilliókat költhet kommunikációra Áder klímavédelmi alapítványa

Áder János alapítványát az állam milliárdos tételben támogatja, melyet a korábbi államfő egy külhoni magyar adományából hozott létre.

Valóban aktuálisak a klímavédelem és a fenntarthatóság kérdései, hiszen egyre-másra jelentik be újabb és újabb akkumulátorgyárak létrehozását. Egyet pedig nemrégiben be is zártak, igaz, egyelőre csak ideiglenesen. A kommunikációs kampány azonban valószínűleg nem ezeket az ügyeket, hanem az őszi fenntarthatósági expót, a Planet Budapestet reklámozza majd. Ismerős üzletember cégei nyerték el a megbízást.

A debreceni akkumulátorgyár, illetve az ivóvíz ügyét Áder János tiszta sornak látja, saját, Kék bolygó című podcastjában legalábbis megnyugtatta a debrecenieket, hogy a CATL akkumulátorgyár felépülte után sem lesz gond az ivóvízzel. Igaz, a volt köztársasági elnök beszélgetőpartnere nem valamilyen vízügyi szakember, hanem a Magyar Akkumulátorszövetség ügyvezetője volt.

Kommunikációs szinten minden bizonnyal rendben lesz a környezetvédelem ügye: a KBKA idén nettó 600 millió (bruttó 762 millió) forintból kommunikálhat, legalábbis ekkora értékben írtak alá keretszerződést Balásy Gyula cégeivel – írja az RTL.

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor
Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük