Belföld

Kövér László nekifutásból mondott akkora hülyeséget, hogy azt még a magyar űrbiztos is megirigyelné

Kövér László házelnök szerint “Jézus gyilkosainak eszmei utódai” akarják kiölni az Isten utáni vágyat az emberekből. Legutóbb Ferencz Orsolya, magyar űrbiztos kápráztatott el bennünket hasonlóan nagyröptű nyilatkozattal.

Több mint ezer esztendeje van keresztény oktatás Magyarországon, és csaknem ötszáz éve tart a református oktatás Pápán is – mondta az Országgyűlés elnöke szombaton a Kárpát-medencei és országos református tanévnyitót követően a Pápai Református Gimnázium új internátusának átadásán.

Szerinte három alázatos erény, az istenhit, a hazaszeretet és a tudományszolgálat tudta megtartani több mint ezer esztendőn keresztül a magyarságot a Kárpát-medencében.

A keresztyén emberek szerint mindig és csak akkor lehetünk győztesek, ha Jézus követői maradunk – hangsúlyozta Kövér. Azonban – mondta – “Jézus gyilkosainak eszmei utódai”, akik a történelem során luciferistáknak, illuminátusoknak, jakobinusoknak, bolsevikoknak, globalistáknak vagy mint éppen napjainkban “transzhumanistáknak” nevezik magukat, ki akarják ölni az emberekből az Isten utáni vágyat, a hitet.

Ez a magyarázata annak is, tette hozzá, hogy napjainkban a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon.

A házelnök azután felsorolta az egyházi oktatás erősítését szolgáló állami intézkedéseket.

Az elmúlt 13 évben Magyarországon és a Kárpát-medence magyar lakta területein több mint 3700 – ebből csaknem 1300 református – templom újult meg, és 200 új templom – ebből 55 református – épült fel magyar kormányzati támogatással. Emellett sikerült lezárni az 1991-ben elindult egyházi ingatlanrendezés folyamatát, 180 milliárd forint értékben több mint 8000 jogos egyházi ingatlanigényt sikerült teljesíteni, amiből 1400 református igény volt. 2010 óta az állam mintegy 326 milliárd forintot fordított az egyházi köznevelési intézmények fejlesztésére, ezzel több mint négyszáz intézmény felújításához vagy építéséhez járult hozzá.

Az elmúlt tizenhárom esztendőben csak az egyházpolitikai szakterületen keresztül mintegy 1400 milliárd forint támogatás és törvényi járandóság került az egyházakhoz, amely összeg a hétszerese annak, mint amekkora 2010-ben volt – foglalta össze a házelnök. (via hvg.hu)

Címlakép: MTI/Vajda János

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?