Közélet

Kövér László kitiltotta a Tanítanék Mozgalom elnökét

Donáth Anna ma délután 15:00 órától a magyar oktatás ügyéért küzdő szervezetekkel egyeztetett találkozót, hogy az együttműködési lehetőségekről beszélgessenek.

A megbeszélést a Parlamenthez közeli Képviselői Irodaházba szervezték, de a beléptetéskor kiderült: Törley Katalint Kövér László minden, az országgyűlés fennhatósága alá tartozó épületből kitiltotta egy tavalyi, parlamenti tiltakozó akciója miatt.

A Tanítanék Mozgalom elnökét így nem engedték be a Donáth Annával szervezett találkozóra.

A Momentum EP-képviselője azonban ragaszkodott hozzá, hogy minden általa meghívott szervezet részt vegyen az egyeztetésen. Ezért végül az összes egybegyűlt az irodaház melletti Olimpia parkba vonult át, és ott folytatták le a megbeszélést (erről fotó a Facebook-posztban található).

„A kitiltás természetesen nem rettentett el bennünket attól, hogy az oktatás ügyéről egyeztessünk. Sem a tanárokat, sem minket nem lehet megfélemlíteni” – fogalmazott Donáth Anna.

„Szégyen, hogy azok, akik tönkretették a magyar oktatást, szabadon járhatnak-kelhetnek a magyar országgyűlés felügyelete alá tartozó épületekben, aki viszont a magyar oktatás megmentéséért küzd, azt kitiltják onnan” – kommentálta a történteket Donáth Anna, aki szerint az egyeztetés így is konstruktív hangulatban telt.

További részletek Donáth Anna Facebook-posztjában.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük