Belpol

Kormányzati támogatásból rendeztek disznóvágást – a Legfőbb Ügyészségnél landolt az ügy

Lőcsei Lajos, a Momentum országgyűlési képviselője a Legfőbb Ügyészséghez fordult azzal kapcsolatban, hogy indult-e nyomozás azért, mert Tiszaroffon a Roma Nemzetiségi Önkormányzat 3 millió forintot költött egy disznóvágásra.

A Tiszaroffi Roma Nemzetiségi Önkormányzat összesen 4,2 millió forint pályázati pénzhez  jutott hozzá. Ebből az összegből 1,2 millió forint infrastrukturális fejlesztésre, ingatlanok karbantartására volt felhasználható, a fennmaradó 3 millió forint pedig a roma közösség fejlesztését, kulturális értékek és javak megőrzését, a romák társadalmi és munkaerő-piaci integrációjának elősegítését szolgálta. Sajtóinformációk szerint azonban a 3 millió forintos összeget arra fordították, hogy egy hagyományőrzőnek titulált rendezvényt, egy disznóvágást szervezzenek a pénzből

– írja beadványában Lőcsei.

A Momentum politikusának kérdése Polt Péterhez az, hogy indult-e nyomozás a tiszaroffi disznóvágás ügyében annak kivizsgálására, hogy a pályázati összeg megfelelő módon, szabályszerűen került-e felhasználásra.

Fotó: MTI/Kovács Attila

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük